Krop og kost

Gravide bliver lettere syge, når de venter en…

Forskere har fundet frem til, at gravides immunforsvar lader til at være svagere, når de venter ét køn frem for det andet.

Forskere fra Ohio State University Wexler Medical Center har undersøgt, om barnets køn kan påvirke den gravides reaktioner på bakterier, og de er kommet frem til følgende konklusion:

Kvinder, der venter en pige, lader til at have større inflammatoriske reaktioner, når de udsættes for bakterier.

Smertefri fødsel af Anja Bay

Pigemødre værre ramt af sygdom

Det betyder nærmere bestemt, at de kan være i større risiko for at blive oftere og værre ramt af sygdom, ligesom de også i højere grad kan lide af træthed og smerter, forklarer forskerne.

Kinesisk kalender: Venter jeg en dreng eller en pige?

- Vores undersøgelser viser, at kvinder, der venter en pige, udviser større inflammatoriske reaktioner, når deres immunforsvar udsættes for udfordringer, end kvinder, der venter en dreng. Dette kan betyde, at kvinder, som venter en pige, har mere alvorlige reaktioner på sygdomme, så deres symptomer er værre under deres graviditeter, siger forskningsleder Amanda Mitchell.

Den amerikanske fertilitetsforsker Landrum B. Shettles mener, at man kan bestemme sit barns køn via sexstilling og samlejetidspunkt. Læs mere her >> 

Gravid uge for uge - så stor er din baby:

Gravid uge for uge: Så stor er din baby

Læs mere om: