Gravid

Fertilitetsekspert: Sådan bestemmer du kønnet på din baby

Hvis du ønsker dig enten en dreng eller en pige, er der faktisk en måde, hvorpå du kan øge chancerne for at få netop dét. Det mener i hvert fald fertilitetsforskeren Landrum B. Shettles, hvis bog ’How To Choose The Sex Of Your Baby’ har solgt millioner af eksemplarer.

Nogle forældre er ligeglade med deres kommende barns køn - andre har måske et (hemmeligt) ønske om at få enten en dreng eller en pige.

Men er der i sidstnævnte tilfælde så andet at gøre end at krydse fingre?

Ja, mener den amerikanske biolog Landrum B. Shettles, der anses for at være lidt af en pioner inden for fertilitetsforskningen.

Smertefri fødsel af Anja Bay

I sin bestselller-bog 'How To Choose The Sex Of Your Baby', der udkom første gang i 1971, gennemgår han således den såkaldte Shettles-metode, der efter sigende skulle have en succesrate på 75-90 %.

Sådan vælger du kønnet på din baby

Shettles-metoden hævder, at sædcellerne, der indeholder et Y-kromosom (og skaber drenge), er lettere og hurtigere end sædceller, der indeholder et X-kromosom (og skaber) piger. Til gengæld lever pige-sædcellerne længere og er mere syreresistente.

Derfor mener Shettles, at du kan påvirke dit barns køn ved at skabe de mest gunstige forhold for enten drenge-sædcellerne eller pigesædcellerne.

Hvis du ønsker en dreng, vil samleje i 'doggystyle' skabe de bedste forhold for drenge-sædcellerne. Det vil det, fordi, sæden her udløses tæt på livmodermunden, og det er bedst for drenge-sædcellerne, som ikke tåler surheden i skeden så godt som pige-sædcellerne. Sørg også for at samlejet sker så tæt på ægløsningen som muligt, da kvindens udflåd her er knap så syrligt som i dagene op til ægløsningen.

Hvis du derimod ønsker en pige, er samleje i missionærstillingen 2-4 dage inden ægløsningen mest optimal, da de mere sejlivede pige-sædceller klarer sig bedst og længst i den lave ph-værdi, som der er i skeden.

Sejlivede pige-sædceller kan bedre klare varme

At pige-sædceller er mere sejlivede betyder ifølge anden forskning også, at når en mands sæd opvarmes, så vil det øge chancerne for at få en pige. Sæd kan nemlig ikke lide varme, og dermed vil pige-sædcellerne have bedre odds. 

Ifølge denne teori vil mænd, der eksempelvis går med stramtsiddende undertøj, i højere grad få døtre, da det stramme undertøj i højere grad opvarmer sæden. 

Det skal dog nævnes, at ovennævnte teorier deler vandene i forskerkredse. Nogle mener, at der er helt sikkert er noget om snakken, mens andre betvivler effekten og mangler mere tungtvejende beviser.

Under alle omstændigheder er det jo bare om at huske på, at børn er fantastiske uanset hvilket køn, de har!

Her kan du købe graviditetstest og ægløsningstest over nettet >>

20 myter - venter jeg en pige eller en dreng?:

20 myter: Venter jeg en pige eller en dreng?

Læs også:

Kinesisk kalender: Venter jeg en dreng eller en pige?

Gravide hader mest mad, når de venter DETTE køn

Drengefamilier vælger oftere at få endnu et barn

4 tegn på at du har ægløsning

13 tidlige tegn på graviditet

Læs mere om: