Vi elsker spaghetti kødsauce
Foto: Betina Hastoft
Lasagne, burger og kødsauce er typiske gæster på vores spisebord - fælles er det hakkede oksekød, som vi elsker. Her får du opskriften på den klassiske kødsauce, der serveres til pasta.
Spaghetti kødsauce
Det tager 25 min. at tilberede, og der er nok til 4 personer.
1 stort løg
3 spsk. olivenolie
1 spsk. herbes de provence
1 spsk. basilikum eller rosmarin
1 spsk. oregano eller timian
500 g hakkekød
2 dåser hakkede tomater
3 spsk. tomatpuré
250 g champignon
250 g gulerødder, ca. 3 stk.
Salt, peber
Spaghetti
Sådan gør du:
Pil og hak løget og steg det i 2 spsk olie i en gryde, uden at det tager farve.
Tilsæt krydderier og kød og steg i 5 min., mens du findeler det.
Tilsæt hakkede tomater og puré og lad det simre i 10 min.
Skær svampene i terninger og rist dem i 1 spsk. olie og lidt salt.
Skræl og riv gulerødderne groft og kom i saucen sammen med svampene. Varm op og smag til.
Servér til kogt spaghetti eller brug saucen til f.eks. lasagne.
Få fire andre klassikere med hakket oksekød:
Burger med pancetta og gorgonzola
Mangler du inspiration til lækre desserter? Vi har samlet nogle fristende bud