Mad
14. januar 2017

Vafler med chokoladecreme og confiteret appelsin

Vafler kan meget mere end flødeskum og syltetøj - her får du en elegant variation med chokoladecreme og skønne confiterede appelsiner. I denne uges Søndag finder du hele seks sider med en lang række vidunderlige vafler fra både det salte og det søde køkken - mundvandet vil drive, det lover vi!
Af: Camilla Zarah Lawes
Vafler med chokoladecreme

Foto: Betina Hastoft

Vafler - sprøde, varme og fundament for alverdens lækre sager på toppen. Disse er elegante nok til, at du kan servere dem til dine middagsgæster - og du får naturligvis også grundopskriften på vaflerne. Opskriften på desserten rækker til 6 personer og tager 30 min. + 4 timers trækketid at lave. Grundopskriften nederst giver 8 vafler a 5 hjerter.

Du skal bruge:

100 g mørk chokolade, gerne med appelsinsmag

2 dl piskefløde

2 usprøjtede appelsiner

2 dl vand

4 dl sukker

DRYS

50 g mørk chokolade

Prøv også disse amerikanske vafler med ahornsirup og frugt!

Sådan gør du:

Hak chokoladen fint, kog fløden op og hæld den over chokoladen. Rør massen ensartet og sæt den på køl i 4 timer.

Vask appelsinerne og skær dem i tynde både. Fjern det hvide i midten og kernerne. Kog en sukkerlage af vand og sukker og giv appelsinerne fire opkog i sukkerlagen, så du fjerner den bitre smag. Lad appelsinerne køle af.

Pisk chokolademassen op, til den har konsistens som flødeskum.

Bag vaflerne og anret en vaffel med en stor kugle chokoladecreme. Pynt med appelsinbåde og drys med hakket chokolade.

GRUNDOPSKRIFT PÅ VAFLER

Du skal bruge:

½ l kærnemælk

110 g majsmel

½ dl rapsolie

1 tsk. salt

225 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

3 æg, delt i blommer og hvider

Lidt olie

Evt. 50 g rørsukker, hvis du bager dessertvafler

Sådan gør du:

Rør kærnemælk sammen med majsmel, olie, salt, hvedemel og bagepulver – samt rørsukker, hvis du bager dessertvafler. Rør æggeblommerne i en ad gangen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Varm vaffeljernet op, pensl med olie og steg vaflerne, til de er gyldne og sprøde.

Læs mere om:

Læs også