
Desserter
Vafler med ahornsirup og frugt
31. august 2015af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Vafler - En amerikansk specialitet du bliver nødt til at prøve derhjemme
Opskrift på vafler
TID: 1 TIME INKL. HVILETID OG BAGNING
11-12 VAFLER
Ingredienser:
4 æg
2½ dl mælk
½ dl piskefløde
½ dl kærnemælk
250 g hvedemel
2 spsk sukker
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
Smør til bagning
LÆS OGSÅ: Vafler med chokoladecreme og confiteret appelsin
SERVERING:
1 dl piskefløde
1-2 spsk ahornsirup
200 g kirsebær
200 g jordbær
100 g blåbær
Fremgangsmåde:
Pisk æggene sammen og hæld mælk, piskefløde og kærnemælk i.
Bland mel, sukker, bagepulver og vanilje og hæld det i dejen under omrøring. Lad dejen hvile i 15 min. i køleskab.
Bag vaflerne lysebrune og sprøde i et vaffeljern. Smør vaffeljernet med smør mellem hver bagning.
Pisk fløden til skum og vend ahornsirup i.
Server flødeskummet og frisk frugt til vaflerne.
Prøv også: Vafler med surt eller sødt