Tiramisu med et strejf af jul

Foto: Anders Schønnemann
Tiramisu med et strejf af jul til 10 personer
DET SKAL DU BRUGE TIL TIRAMISU
200 g mascarpone
2 spsk. marsala (italiensk hedvin)
2 spsk. stærk, kold kaffe
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
korn af 1 stang vanilje
3 pasteuriserede æggehvider
1½ dl piskefløde
ENDVIDERE
ladyfingers, ca. 400 g
2 spsk. kakao
1 tsk. stødt kanel
1 nip stødt allehånde
PRØV OGSÅ: Tiramisu med hvid chokolade og jordbær
Opskrift - sådan laver du tiramisu med et strejf af jul
1. Pisk mascarpone, marsala og kaffe sammen. Pisk æggeblommerne hvide og luftige med sukker og vaniljekorn.
2. Pisk æggehviderne stive, og pisk fløden til skum.
3. Rør æggesnapsen i mascarponecremen, og vend forsigtigt først flødeskum og til sidst æggehvider i massen.
4. Læg ladyfingers i ét lag i et fad med kant. Top med halvdelen af cremen, og læg endnu et lag ladyfingers. Top med resten af cremen, og sæt kagen koldt og tildækket til næste dag.
5. Bland kakao, kanel og allehånde sammen, og drys blandingen oven på tiramisùen inden servering.
TIP: Du kan også portionsanrette tiramisùen og lave små portioner direkte på tallerkenerne. Husk at lade dem trække mindst 3 timer på køl.