tiramisu
Mad

Tiramisu med et strejf af jul

8. december 2011
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Tiramisu med toner af jul – nem, smagfuld og super hurtig at lave. Win, win, win! Få opskriften på den lækre tiramisu i den julede udgave her

Tiramisu med et strejf af jul til 10 personer

DET SKAL DU BRUGE TIL TIRAMISU
200 g mascarpone
2 spsk. marsala (italiensk hedvin)
2 spsk. stærk, kold kaffe
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
korn af 1 stang vanilje
3 pasteuriserede æggehvider
1½ dl piskefløde

ENDVIDERE
ladyfingers, ca. 400 g
2 spsk. kakao
1 tsk. stødt kanel
1 nip stødt allehånde

PRØV OGSÅ: Tiramisu med hvid chokolade og jordbær

Opskrift - sådan laver du tiramisu med et strejf af jul

1. Pisk mascarpone, marsala og kaffe sammen. Pisk æggeblommerne hvide og luftige med sukker og vaniljekorn.

2. Pisk æggehviderne stive, og pisk fløden til skum.

3. Rør æggesnapsen i mascarponecremen, og vend forsigtigt først flødeskum og til sidst æggehvider i massen.

4. Læg ladyfingers i ét lag i et fad med kant. Top med halvdelen af cremen, og læg endnu et lag ladyfingers. Top med resten af cremen, og sæt kagen koldt og tildækket til næste dag.

5. Bland kakao, kanel og allehånde sammen, og drys blandingen oven på tiramisùen inden servering.

TIP: Du kan også portionsanrette tiramisùen og lave små portioner direkte på tallerkenerne. Husk at lade dem trække mindst 3 timer på køl.

Læs også: Tips til julens desserter

Læs også