Tatar af 2 x laks
Foto: Bjørn Jakobsen
Tid: 15 min.
Til 4 personer
2 laksefileter uden skind
200 g røget laks
1 rødløg
2 spsk olivenolie
1 spsk sennep
3 spsk dild + pynt
3 spsk purløg
2 lime inkl. pynt
Salt, peber
4 skiver brød
Smør
Citronolie
4 spsk tangcaviar med wasabi, Cavi-Art - se beskrivelsen herunder.
Prøv også:
Tarti tatar med rosa spirerLaksehapsere med nigellafrøFattigmandens tatarSkær den ferske og røgede laks i små terninger.
Pil rødløget og hak det fint.
Rør laksen med olie, sennep, rødløg og hakkede krydderurter og smag tataren til med 1 spsk limesaft, salt og peber.
Sæt laksetataren på køl inden servering.
Klip/skær brødet ud i cirkler, smør det på begge sider og rist det let på en tør pande.
Anret laksetataren på brødet, dryp med citronolie og pynt med tangcaviar, limebåde og dild.
Tangcaviar/Cavi-Art er et naturprodukt produceret af havtang. Det fås med forskellig smag bl.a. wasabi, chili og balsamico og fås i Bilka, Netto og Føtex til ca. 17 kr. for 100 g.
Du kan også bestille den på www.fiskehuset.com, hvor du kan få en gratis kogebog med Ida Davidsen oven i købet.