Mad
12. november 2010

Tatar af 2 x laks

Tatar af to slags laks smager fantastisk. Husk at den ferske laks skal være frosset ned i 24 timer, inden den anvendes til tatar.
Af: Julie Hey
https://imgix.femina.dk/media/a4204861a8c94772981bbf59d3adabfd.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Tid: 15 min.

Til 4 personer

2 laksefileter uden skind
200 g røget laks
1 rødløg
2 spsk olivenolie
1 spsk sennep
3 spsk dild + pynt
3 spsk purløg
2 lime inkl. pynt
Salt, peber
4 skiver brød
Smør
Citronolie
4 spsk tangcaviar med wasabi, Cavi-Art - se beskrivelsen herunder.

Prøv også:

Tarti tatar med rosa spirerLaksehapsere med nigellafrøFattigmandens tatar

Skær den ferske og røgede laks i små terninger.

Pil rødløget og hak det fint.

Rør laksen med olie, sennep, rødløg og hakkede krydderurter og smag tataren til med 1 spsk limesaft, salt og peber.

Sæt laksetataren på køl inden servering.

Klip/skær brødet ud i cirkler, smør det på begge sider og rist det let på en tør pande.

Anret laksetataren på brødet, dryp med citronolie og pynt med tangcaviar, limebåde og dild.

Tangcaviar/Cavi-Art er et naturprodukt produceret af havtang. Det fås med forskellig smag bl.a. wasabi, chili og balsamico og fås i Bilka, Netto og Føtex til ca. 17 kr. for 100 g.

Du kan også bestille den på www.fiskehuset.com, hvor du kan få en gratis kogebog med Ida Davidsen oven i købet.

Læs også