Mad
22. august 2016

Stikkelsbærkompot med skyr

En hverdagsdessert, der tager kegler. Nyd den også som en luksusmorgenmad eller som et sødt mellemmåltid. Her får du opskriften på stikkelsbærkompot med skyr
Af: af Inge Skovdal
stikkelsbærkompot

Stikkelsbærkompot med skyr til 4 personer

Tid: 25 minutter DET SKAL DU BRUGE 500 g stikkelsbær 200 g sukker 2 dl vand SKYRCREME 1 vaniljestang 300 g skyr 1 spsk. flormelis TIL SERVERING 4 makroner PRØV OGSÅ: Vild med stikkelsbærkompot og stikkelsbær i det hele taget? Så prøv en skøn Charlottekage med stikkelsbærfromage og ribsgele

Opskrift - sådan laver du stikkelsbærkompot med skyr

1. SKYRCREME: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud – gem vaniljebælgen til kompotten. Rør skyr og vaniljekorn sammen. Sigt flormelis i blandingen, og rør rundt. Stil skålen i køleskabet. 2. Bland stikkelsbær, sukker og vand i en gryde, og tilsæt den tomme vaniljebælg. Bring blandingen i kog, og lad den koge, til bærrene er møre. Fjern vaniljebælgen, og lad kompotten køle af. 3. SERVERING: Anret desserten i 4 glas med skiftevis kompot og skyr. Knus makronerne, og drys dem på toppen af desserten lige inden servering. PRØV OGSÅ: Rabarberis med kompot af vinrabarber

Læs også