Mad

Stegte ris

af Louisa Lorang 21. december 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er stegte ris Få opskriften her

Nem vegetarisk mad - og hurtig at lave, hvis du huskede at koge ris i går. Ellers er det alligevel nem mad, men læg 25 minutter til.(2 personer)200 g østershatteolie til stegning2 æg1-2 tsk. sukker2 fed hvidløg, hakkede6 cm kinaradise, groftrevet2 gulerødder, groftrevet1½ dl (rå ris) grove ris, kogtesoja½ bundt forårsløg, snittet½ bundt koriander, grofthakket50 g peanuts, grofthakkede TILBEHØR:limebådesød chilisauce Pluk østershattene i grove stykker, kassér den nederste seje bund. Rist dem i olie på en stor pande, til de er let gyldne. Kom æggene på, og rør rundt som til røræg. Tilsæt sukker, hvidløg, kinaradise, gulerødder og evt. en smule mere olie. Lad det stege kort, og kom risene på. Lad det stege i yderligere 5-10 minutter. Smag til med rigeligt soja, og vend forårsløgene i.Servér de stegte ris toppet med koriander og peanuts, og med limebåde og sød chilisauce til.Stegte ris er en alle tiders ret at lave, hvis du skal have brugt dine rester. Prøv også med græskar, alle slags svampe, tofu, kylling, sukkerærter eller spirerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER