
Stegte julesild

Foto: Bjørn Jakobsen
TID: Ca. 30 min. Til 4 personer
Lage:
1 rød chili
2 dl æbleeddike
1½ dl sukker
1 dl æblemost
1 kanelstænger
1 stjerneanis
1 laurbærblade
1 tsk sorte peberkorn
½ tsk groft salt
1 rødløg
Desuden:
4 sildefileter
75 g rugmel
½ tsk. salt
Lidt peber
1 spsk koldpresset rapsolie
Tilbehør:
4 skiver rugbrød
1. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien.
2. Kom alle ingredienser til lagen, undtagen rødløget, i en gryde og kog den i ca. 8 min.
3. Pil rødløget og skær det i tynde skiver. Kom rødløg i lagen og kog den i yderligere ca. 2 min. Afkøl lagen.
4. Klip finnerne af sildene og rids sildene let med en skarp kniv på skindsiden. Vend sildene i rugmel tilsat salt og peber.
5. Varm rapsolien på en pande med slip-let belægning og steg sildene i 4-5 min. på hver side, til de er gyldne. Afkøl sildene.
6. Læg sildene i en beholder og hæld lagen over. Sildene skal trække mindst et par timer og allerhelst til næste dag. Server med rugbrød.
TIP: Sildens naturlige høje indhold af sunde fedtsyrer er årsag til, at fedtenergiprocenten overstiger de anbefalede 30. Men det bør ikke afholde nogen fra at spise sild som en del af en sund og varieret kost.
Energi pr. person: 350 kcal.
Fordelt på: protein 22%,
kulhydrat 45%, fedt 33%
Prøv også:
Adventsbrød
Andesteg med æbler og svesker
Mandeljulekage
Marcipantrøfler med kaffe
Nem blomme i Madeira
Fransk nougat
Læs mere om: