https://imgix.femina.dk/media/3554b93818414b4490cf66aede161ae5.jpg
Mad

Stegte julesild

24. november 2009
af Lone Kjær
Foto: Bjørn Jakobsen
Lav evt. dobbelt portion, nu du er i gang, og lav sildene i god tid. De bliver kun bedre af at stå og trække. Sildene holder sig fint i lagen i op til 1 uge.

TID: Ca. 30 min. Til 4 personer

Lage:
1 rød chili
2 dl æbleeddike
1½ dl sukker
1 dl æblemost
1 kanelstænger
1 stjerneanis
1 laurbærblade
1 tsk sorte peberkorn
½ tsk groft salt
1 rødløg

Desuden:
4 sildefileter
75 g rugmel
½ tsk. salt
Lidt peber
1 spsk koldpresset rapsolie

Tilbehør:
4 skiver rugbrød

1. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien.

2. Kom alle ingredienser til lagen, undtagen rødløget, i en gryde og kog den i ca. 8 min.

3. Pil rødløget og skær det i tynde skiver. Kom rødløg i lagen og kog den i yderligere ca. 2 min. Afkøl lagen.

4. Klip finnerne af sildene og rids sildene let med en skarp kniv på skindsiden. Vend sildene i rugmel tilsat salt og peber.

5. Varm rapsolien på en pande med slip-let belægning og steg sildene i 4-5 min. på hver side, til de er gyldne. Afkøl sildene.

6. Læg sildene i en beholder og hæld lagen over. Sildene skal trække mindst et par timer og allerhelst til næste dag. Server med rugbrød.

TIP: Sildens ­naturlige høje indhold af ­sunde fedtsyrer er årsag til, at fedtenergiprocenten overstiger de an­befalede 30. Men det bør ikke afholde nogen fra at spise sild som en del af en sund og varieret kost.

Energi pr. person: 350 kcal.
Fordelt på: protein 22%,
kulhydrat 45%, fedt 33%

Prøv også:

Adventsbrød
Andesteg med æbler og svesker
Mandeljulekage
Marcipantrøfler med kaffe
Nem blomme i Madeira
Fransk nougat

Karamelæbler med nødder

Læs også