Stegt torsk med brændt løg og persilleskum
Foto: Betina Hastoft
Torsk, hvis hvide kød flager delikat og smager vidunderligt er sund og elegant gæstemad - især hvis du serverer det som her, ledsaget af brændt løg og en let persilleskum. Retten er fra Søndags sunde sider, så den har letheden med sig. Opskriften rækker til 2 personer og tager en halv times tid.
Det skal du bruge:
400 g aspargeskartofler
400 g torskeloin med skind
Salt og peber
½ spsk. olie til stegning
Lidt citronsaft
3 løg
4 forårsløg
2 kviste persille
1½ dl fiskebouillon
½ dl piskefløde
Karse
Du kan også prøve denne opskrift på elegant og festlig torsk med hummersauce
Sådan gør du:
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand ca. 15 min. og pil dem.
Krydr fisken med salt og peber og steg den på skindsiden et par minutter. Dryp med citronsaft, læg låg på og damp fisken, til kødet er hvidt og fast, ca. 6 min.
Rens forårsløgene og steg dem på en rygende varm grill eller stegepande, til de begynder at blive mørke.
Pil og halvér løgene og steg dem på skærefladen ved god varme, til de er mørke og møre. Pil det yderste brændte af forårsløgene og del løgene i skåle.
Si suppen fra fisken over i en lille gryde. Tilsæt bouillon og persilleblade og kog ind til det halve. Kom fløden ved, kog saucen igennem og blend den, så den bliver grøn og skummende. Smag til.
Anret fisken på en bund af persilleskum sammen med forårsløg og løgskåle.
Drys med karse og server med kartofler.