Sprødstegt kylling med rabarber-speltsalat
Foto: Bjørn Jakobsen
TID: Ca. 45 min. + koge- og stegetid til 4 personer.
4 kyllingebryster med skind og ben eller 1 hel parteret kylling
Salt og peber
1-2 tsk estragon
2 dl hønsebouillon
Rabarber- speltsalat:
200 g rabarber
½ dl æbleeddike
½ dl vand
1 dl rørsukker, 90 g
150 g perlespelt (kan erstattes af parboiled spelt)
1 fed hvidløg
1 tsk salt
1 agurk
1 bakke blandede salater
1 lille bundt persille
4 kviste frisk mynte
2 spsk jomfruraps- eller jomfruolivenolie
1. Tænd ovnen på 180 grader.
2. Læg kyllingebrysterne i et ovnfast fad. Krydr med salt, peber og estragon og hæld bouillon ved.
3. Steg kyllingebrysterne i ovnen i ca. 30 min.
4. Skær rabarberne i små stykker, ca. ½ cm tykke.
5. Hæld eddike, vand og rørsukker i en gryde sammen med rabarberstykkerne. Kog forsigtigt rabarberne i lagen, indtil sukkeret er opløst, og rabarberne lige netop møre. Det tager ca. 3 min. Tag gryden af varmen og afkøl rabarberne.
6. Kog perlespelten som angivet på emballagen i vand tilsat hvidløg og salt. Si kogevandet fra og afkøl kernerne.
7. Skær agurken i små terninger. Skyl salaten. Hak persille og mynte.
8. Vend speltkernerne med salat, agurk og krydderurter.
9. Si rabarberne og vend dem forsigtigt i salaten. Dryp lage og olivenolie over. Krydr med salt og peber og server til de stegte kyllingebryster.
Energi pr. person 510 kcal. Fordelt på: protein 28%, kulhydrat 43%, fedt 29%
Mere sund dansk sommermad:
Stegte sild med kartoffel-karrysalat