Spinat-ricotta-muffins

Foto: Anders Schønnemann
Det er faktisk små tærter, bare uden bund. Dejligt, for så kan du spise ristet rugbrød til (det elsker jeg), eller måske bare dampede grøntsager?
2 fed hvidløg i tynde skiver
lidt olie til stegning
100 g babyspinat
100 g ricotta
2 æg
salt og peber
en smule revet muskat
bagepapir
TILBEHØR:
100 g blandet salat
olivenolie
æbleeddike
ristet rugbrød
Rist hvidløget i lidt olie på en varm pande, til det får lidt farve. Kom spinaten ved, og lad den falde sammen. Lad spinaten dryppe af i en si. Pisk ricotta og æg sammen, og krydr med salt, peber og en smule muskatnød. Hak spinaten groft, og kom den i æggemassen.
Klip bagepapiret i 8-10 firkanter på ca. 15 x 15 cm. Fold dem ned i muffinforme, og hæld æggemassen i formene. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 20 minutter, eller til de er gyldne og gennemtilberedte.
Servér straks med sprød salat og rugbrød til.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Ricotta er en italiensk friskost. Den kan købes i større supermarkeder. Resten af osten skal du bruge torsdag.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER



