Mad
12. juli 2012

Spinat-ricotta-muffins

Ugens mandagsopskrift er spinat-ricotta-muffins. Få opskriften her
Af: af Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/ugens-madplan/2012/07/1228-madplan/1228-mad-mandag-copy-2.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Det er faktisk små tærter, bare uden bund. Dejligt, for så kan du spise ristet rugbrød til (det elsker jeg), eller måske bare dampede grøntsager?

2 fed hvidløg i tynde skiver
lidt olie til stegning
100 g babyspinat
100 g ricotta
2 æg
salt og peber
en smule revet muskat
bagepapir

TILBEHØR:
100 g blandet salat
olivenolie
æbleeddike
ristet rugbrød

Rist hvidløget i lidt olie på en varm pande, til det får lidt farve. Kom spinaten ved, og lad den falde sammen. Lad spinaten dryppe af i en si. Pisk ricotta og æg sammen, og krydr med salt, peber og en smule muskatnød. Hak spinaten groft, og kom den i æggemassen.
Klip bagepapiret i 8-10 firkanter på ca. 15 x 15 cm. Fold dem ned i muffinforme, og hæld æggemassen i formene. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 20 minutter, eller til de er gyldne og gennemtilberedte.
Servér straks med sprød salat og rugbrød til.
Opskriften er til 2 personer

TIP: Ricotta er en italiensk friskost. Den kan købes i større supermarkeder. Resten af osten skal du bruge torsdag.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/73ef76a06a4141278b92e995a3555186.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/3743593b17284cb7a2a5d43254e44fcb.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/1f686d9bc6ca4dd088d3862001fa13de.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/208f1cde50064783a5fb1f329a425af9.jpg

Læs også