Mad

Kalvesteg med nye grøntsager og ricottacreme

af Louisa Lorang 12. juli 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er kalvesteg med nye grøntsager og ricottacreme. Få opskriften her

Forbered dig på luksus-torsdag. Nemt, skønt og helt fantastisk sommermad. Del med den sødeste, du kender!1 kalvesteg af f.eks. kam eller tyndsteg, 700-800 glidt olie til stegningsalt og peberRICOTTACREME:150 g ricotta1 tsk. fintrevet økocitronskal¼ dl citronsaft¼ dl olivenolie20 g revet parmesansaltGRØNT:1 dl vand1 spsk. smør2 tsk. salt1 bundt små gulerødder150 g slikærter2 dl bælgede ærter½ bundt dild, hakketTILBEHØR:kogte nye kartoflerBrun stegen godt i lidt olie på en varm pande. Steg den færdig i ovnen ved 170°, til den er 56-58° i midten. Lad den trække i 20 minutter, og skær den tyndt. OBS: Gem ca. 300 g til fredag!Pisk ricotta, citronskal, citronsaft, olivenolie og parmesan sammen med et piskeris, og smag til med salt.Kog vand, smør og salt op i en dyb pande, og kom gulerødderne i. Damp dem i 2 minutter under låg. Tilsæt slikærter og bælgærter, og damp i yderligere 1 minut. Vend grøntsager og kogelage med dild.Servér straks kalvesteg, kartofler, grønt og ricottacreme. Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER