Kalvesteg med nye grøntsager og ricottacreme
Foto: Anders Schønnemann
Forbered dig på luksus-torsdag. Nemt, skønt og helt fantastisk sommermad. Del med den sødeste, du kender!
1 kalvesteg af f.eks. kam eller tyndsteg, 700-800 g
lidt olie til stegning
salt og peber
RICOTTACREME:
150 g ricotta
1 tsk. fintrevet økocitronskal
¼ dl citronsaft
¼ dl olivenolie
20 g revet parmesan
salt
GRØNT:
1 dl vand
1 spsk. smør
2 tsk. salt
1 bundt små gulerødder
150 g slikærter
2 dl bælgede ærter
½ bundt dild, hakket
TILBEHØR:
kogte nye kartofler
Brun stegen godt i lidt olie på en varm pande. Steg den færdig i ovnen ved 170°, til den er 56-58° i midten. Lad den trække i 20 minutter, og skær den tyndt. OBS: Gem ca. 300 g til fredag!
Pisk ricotta, citronskal, citronsaft, olivenolie og parmesan sammen med et piskeris, og smag til med salt.
Kog vand, smør og salt op i en dyb pande, og kom gulerødderne i. Damp dem i 2 minutter under låg. Tilsæt slikærter og bælgærter, og damp i yderligere 1 minut. Vend grøntsager og kogelage med dild.
Servér straks kalvesteg, kartofler, grønt og ricottacreme.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER