Mad

Spaghetti med citron og parmaskinke

af Louisa Lorang 19. juli 2012
Foto: Stine Christiansen/Skovdal & Skovdal fotografi
Ugens onsdagsopskrift er spaghetti med citron og parmaskinke. Få opskriften her

Hvis du brugte bacon mandag, og det er det, du har tilbage, så bruger du selvfølgelig resten her.

250 g frisk pasta3 fed hvidløg i tynde skiver200 g små skalotteløg, pilledeolivenolie2-3 skiver parmaskinke (eller bacon)1 tsk. revet skal af økocitron2 spsk. citronsaft2 dl bælgede ærter½ spsk. smør50 g revet parmesansalt og peber50 g rucola1 spsk. olivenolie1 spsk. citronsafthøvlet parmesan

Kog pastaen i saltet vand i et par minutter (eller efter anvisningen på pakken). Dræn vandet fra, men gem noget.Sautér hvidløg og løg i lidt olie på en varm pande. Klip skinke eller bacon i strimler; kom den på panden, og lad den stege lidt. Hvis du bruger bacon, skal du starte med at stege baconen og SÅ komme løg på.Tilsæt citronskal, citronsaft, ærter, ½-1 dl kogelage fra pastaen, smør og revet parmesan. Smag til med salt og peber. Vend rucolaen med olivenolie og citronsaft, og anret pastaen toppet med rucola og parmesan. Servér straks.Opskriften er til 2 personer

TIP: En klassisk tomatsalat er dejlig som forret eller som tilbehør til denne enkle pastaret.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER