Shepherds pie
Mad

Shepherds pie

af Louisa Lorang 16. februar 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er shepherds pie. Få opskriften her

Shepherds pie - sådan gør du: 

Virkelig retro og utrolig dejligt! Lav den med oksekød, hvis du ikke er til lam.

2 bagekartofler25 g smør1 dl varm mælksalt

ENDVIDERE:400 g hakket lammekødlidt olie til stegning3 fed hvidløg, hakkede2 løg, hakkede2 gulerødder, revne1 dåse tomatpuré (140 g)2 dl hvidvinsalt og peber1 nip sukker

SALAT:100 g blandet salat1 rødløg i tynde skiverolivenolieæbleeddike

Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Kog dem helt møre i usaltet vand under låg. Dræn vandet fra, og lad dem dampe tørre under låg. Mós kartoflerne med et piskeris, og/eller lad dem evt. passere gennem en si. Pisk smør og mælk i. Mosen skal være helt let for at få en optimal shepherds pie. Brun kødet i lidt olie i en varm gryde. Kom hvidløg, løg og gulerødder ved, og lad det sautere i ca. 5 minutter. Tilsæt tomatpuré og hvidvin, og lad væden reducere væk (tager ca. 10-15 minutter yderligere). Smag til med salt, peber og en smule sukker.Fyld kødet i et ovnfast fad. Dæk med kartoffelmos (fyld evt. mosen i sprøjtepose, så du kan lave fine toppe).Bag din shepherd's pie ved 200° i en varm ovn i 35-40 minutter. Servér straks med salat til.Opskriften på shepherds pie er til 2 personer

TIP: Erstat evt. den ene kartoffel med ¼ knoldselleri i din shepherds pie.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER