Annonce
Mad
18. marts 2014

Semifreddo med nougatsauce

Semifreddo er en is, der er lidt lettere end almindelig flÞdeis og ogsÄ lidt mindre sÞd. Men den er skÞn og luftig pÄ den helt rigtige mÄde!
Af: Christine Bille Nielsen
https://imgix.femina.dk/media/article/1410-is-med-nougatsauce.jpg

Foto: Henrik Freek

Semifreddo med nougatsauce til ca. 12 personer

Tid: 1 time. Frysetid: Mindst 4-6 timer. INGREDIENSER 150 g mĂžrk chokolade œ l piskeflĂžde 4 pasteuriserede ĂŠggeblommer 4 pasteuriserede ĂŠggehvider 100 g sukker korn af 1 vaniljestang 1 knsp. fint salt 2 aflange 1-liters-forme TOPPING 100 g hasselnĂžddekerner 200 g soltĂžrrede abrikoser NOUGATSAUCE 2 dl piskeflĂžde 200 g nougat 2 tsk. fintrevet skal af 1 usprĂžjtet appelsin

Opskrift - sÄdan laver du semifreddo med nougatsauce

1. Smelt forsigtigt chokoladen i en skĂ„l over vandbad. Fyld den smeltede chokolade i en sprĂžjtepose/lille fryse-pose. Klip et lille hul i spidsen. SprĂžjt chokoladen ud i et stort gittervĂŠrk pĂ„ et 40 cm langt stykke bagepapir. Det behĂžver ikke at vĂŠre pĂŠnt, for man kommer ikke til at se det! Lad chokoladen stĂžrkne. 2. Pisk flĂžden til blĂždt skum. Pisk ĂŠggeblommer hvide med sukker og vaniljekorn. Pisk ĂŠggehvider med salt, til de er stive. Vend forsigtigt blommerne sammen med flĂždeskum og hvider. 3. BeklĂŠd formene med bagepapir, sĂ„ papiret kun dĂŠkker de 2 brede sider (sĂ„ ligger det pĂŠnt og glat i formen, og isen skal kun lĂžsnes i enderne, nĂ„r den skal serveres). Fordel et tyndt lag iscreme i formene. SkĂŠr et lag chokoladegittervĂŠrk til, sĂ„ det passer til formen. LĂŠg et lag iscreme oven pĂ„ chokoladen, og fortsĂŠt sĂ„ledes, til der er i alt 4 lag chokolade. Afslut med iscreme. 4. Fold bagepapirstykket ind over iscremen, og tryk let, sĂ„ overfladen bliver pĂŠnt flad. Stil straks isen i fryseren i mindst 4-6 timer. 5. Topping: Brun nĂždderne i ovnen ved 200° i ca. 5 minutter. Gnid skallen af. Hak nĂždderne groft. SkĂŠr abrikoser i smĂ„ terninger. 6. Nougatsauce: Bring flĂžden i kog. Sluk for blusset, tilsĂŠt nougat skĂ„ret i smĂ„ stykker, og rĂžr forsigtigt, til de smelter. Smag til med appelsinskal. 7. Servering: Tag isen ud af fryseren, 10-15 minutter fĂžr den skal spises. LĂžsn den i enderne med en varm kniv, og vend den ud pĂ„ et fad. Fjern papiret. Drys topping pĂ„ isen, og servĂ©r med varm nougatsauce. PRØV OGSÅ: Is med mandler, svesker og chokolade
Annonce

LÊs ogsÄ

Bliv medlem af femina+

Du skal vÊre medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrÊnset adgang til alt indhold.