Semifreddo med nougatsauce til ca. 12 personer
Tid: 1 time. Frysetid: Mindst 4-6 timer.
INGREDIENSER 150 g mĂžrk chokolade œ l piskeflĂžde 4 pasteuriserede ĂŠggeblommer 4 pasteuriserede ĂŠggehvider 100 g sukker korn af 1 vaniljestang 1 knsp. fint salt 2 aflange 1-liters-forme
TOPPING 100 g hasselnĂžddekerner 200 g soltĂžrrede abrikoser
NOUGATSAUCE 2 dl piskeflĂžde 200 g nougat 2 tsk. fintrevet skal af 1 usprĂžjtet appelsin
Opskrift - sÄdan laver du semifreddo med nougatsauce
1. Smelt forsigtigt chokoladen i en skÄl over vandbad. Fyld den smeltede chokolade i en sprÞjtepose/lille fryse-pose. Klip et lille hul i spidsen. SprÞjt chokoladen ud i et stort gittervÊrk pÄ et 40 cm langt stykke bagepapir. Det behÞver ikke at vÊre pÊnt, for man kommer ikke til at se det! Lad chokoladen stÞrkne. 2. Pisk flÞden til blÞdt skum. Pisk Êggeblommer hvide med sukker og vaniljekorn. Pisk Êggehvider med salt, til de er stive. Vend forsigtigt blommerne sammen med flÞdeskum og hvider. 3. BeklÊd formene med bagepapir, sÄ papiret kun dÊkker de 2 brede sider (sÄ ligger det pÊnt og glat i formen, og isen skal kun lÞsnes i enderne, nÄr den skal serveres). Fordel et tyndt lag iscreme i formene. SkÊr et lag chokoladegittervÊrk til, sÄ det passer til formen. LÊg et lag iscreme oven pÄ chokoladen, og fortsÊt sÄledes, til der er i alt 4 lag chokolade. Afslut med iscreme. 4. Fold bagepapirstykket ind over iscremen, og tryk let, sÄ overfladen bliver pÊnt flad. Stil straks isen i fryseren i mindst 4-6 timer. 5. Topping: Brun nÞdderne i ovnen ved 200° i ca. 5 minutter. Gnid skallen af. Hak nÞdderne groft. SkÊr abrikoser i smÄ terninger. 6. Nougatsauce: Bring flÞden i kog. Sluk for blusset, tilsÊt nougat skÄret i smÄ stykker, og rÞr forsigtigt, til de smelter. Smag til med appelsinskal. 7. Servering: Tag isen ud af fryseren, 10-15 minutter fÞr den skal spises. LÞsn den i enderne med en varm kniv, og vend den ud pÄ et fad. Fjern papiret. Drys topping pÄ isen, og servér med varm nougatsauce.
PRĂV OGSĂ
: Is med mandler, svesker og chokolade