Rombraiseret ananas med lakrids

Foto: Lars Ranek
(4 personer)
1 ananas
LAGE:
1 vaniljestang
1 spsk. lakridspulver fra Urtekram
1½ dl mørk rom
6 spsk. brun farin
2 cm ingefærrod i skiver
TILBEHØR:
lakridsis, evt. Morten Heibergs (kan fås i Irma)
Skær enderne af ananassen, stil den på højkant, og skær al skrællen af ned langs frugten. Del den i kvarter, og fjern stokken. Læg stykkerne i et ovnfast fad.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud; bland dem med rom og lakridspulver, og hæld det over ananasstykkerne. Drys med farin, og læg ingefærskiverne og vaniljebælgen i lagen. Braisér ananasstykkerne i en 140° varm ovn i 50 minutter. Vend stykkerne hvert 10. minut, og hæld lage over. Tjek med en kniv, om ananassen er mør, og giv den evt. længere tid. Tag fadet ud af ovnen, og hæld lagen i en lille gryde. Kog lagen ind til en tyk sirup, og servér ananassen med en kugle is og lidt lage over.
Prøv også: Chokolademousse med sukkerristede pistacienødder>>




forretter Hovedretter - til
hverdag og fest Madplan til hele
ugen Køb dit køkkenudstyri feminashoppen.dk (link fjernet)