Mad
30. juni 2017Røget laks i blomkålssalat
Røget laks og frisk blomkål er som skabt for hinanden. Prøv dem i en salat med bl.a. avocado og dressing af rygeost.
Af: Louise Ørsted Dandanell
Foto: Martin Tanggaard
Tid: 30 min.
4 pers.
Ingredienser:
½ blomkålshoved
200 g friske, bælgede ærter
100 g små gule og røde tomater
2 håndfulde blandet salat
1 løg
1 avokado
1 tsk. citronsaft
200 g varmrøget laks
Dressing:
1 potte dild
50 g rygeost
½ dl cremefraiche 18 %
2 spsk. Mælk
1 tsk. citronsaft
Skal af ½ citron
Salt og peber
Sådan tilbereder du blomkålssalat med røget laks:
Del blomkålen i små buketter.
Halvér tomaterne.
Skyl og slyng salaten.
Skær løget i tynde skiver.
Skær avokadoen i små skiver og dryp citronsaft over.
Hak dilden fint, gem lidt til pynt. Rør rygeost, cremefraiche, mælk, dild og citronsaft og -skal i. Smag til med salt og peber. Hæld dressingen i to glas eller dybe tallerkner.
Fordel blomkål, ærter, tomater, salat, løg, avokado og laks i glassene. Pynt med dild og servér.