
Mad
Rens alle bærrene, og hæld dem i en gryde sammen med sukker.
Lad det trække på køkkenbordet i ca. 1 time, så væsken kan trænge ud af bærrene.
Hæld vandet i, og bring bærrene i kog. Lad dem simre i 5 minutter.
Rør kartoffelmel ud i lidt vand.
Sluk for varmen, og rør halvdelen af kartoffelmelsblandingen ud i grøden. Tilsæt mere, hvis du ønsker en tykkere grød. Det er vigtigt, at grøden ikke kommer op at koge igen, da den så vil blive ”lang”.
Lad grøden køle af, og servér den med letpisket fløde, hasselnødder og skovsyre.
TIP: Du kan bruge præcis de bær, du har lyst til, når du koger rødgrød.
Hvis du er vild med de danske grød-klassikere, så prøv også den bedste opskrift på gammeldags øllebrød her.
PRØV OGSÅ: Lagkage med jordbær og brombærskum