Mad
10. november 2010

Rejebisque

Rejebisque er en delikat lille forret, som de flest kan lide. Her er brugt fjordrejer, men du kan sagtens bruge almindelige kogte rejer evt. fra frost – det vigtigste er at gemme skallerne, hvis du skal tilberede bisquen. Server evt. ristede brødstænger med rejer til suppen.
Af: Julie Hey
https://imgix.femina.dk/media/986ffa7552e4444c919455f9d6fefbca.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Tid: 45 min.

Til 4 personer

Prøv også:

Laksehapsere med nigellafrø Kiwi med krabber Stærk skaldyrssuppe med laksestykker Avocadodip med grillede rejer Citron-ingefær rejer på spyd

Rejeskaller, fra ca. 1½ kg rejer
2 spsk smør
1 skalotteløg
1 gulerod
1½ l grøntsagsbouillon
1½ spsk tomatpuré
1 dl hvidvin
2½ dl piskefløde
1 spsk paprika
Salt, peber
Evt. maizena
Dild
2 skiver mørkt brød
1 dl rejer

Rist skallerne i en gryde med smør.

Pil skalotteløget, skræl guleroden og skær dem i grove stykker.

Hæld bouillon, løg, gulerødder og tomatpuré i gryden og lad det koge ind til ca. 1 liter.

Si bouillonen gennem et rent viskestykke og kog fond og hvidvin ind til ca. ½ liter.

Tilsæt piskefløde og paprika, kog op og smag til med salt og peber.

Tilsæt lidt maizena, hvis konsistensen ønskes tykkere.

Server i varme skåle, pynt med dild og spis ristede brødstænger med rejer til.

Læs også