Rabarberkompot med hvid chokoladecreme til 4 personer
INGREDIENSER
RABARBERKOMPOT œ bundt rabarber (375 g) œ vaniljestang 100 g sukker
HVID CHOKOLADECREME 2œ dl piskeflĂžde 70 g hvid chokolade
Opskrift - sÄdan laver du rabarberkompot med hvid chokoladecreme
1. Rabarberkompot: Rens rabarberne, og skÊr dem i stykker pÄ ca. 1 cm. FlÊk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog rabarber, vaniljekorn og den tomme vaniljebÊlg sammen med sukker ved svag varme i 10-15 minutter, til rabarberne er udkogte. Kog dem uden lÄg, og rÞr i gryden undervejs. Fisk bÊlgen op, og afkÞl rabarberkompotten. 2. Hvid chokoladecreme: Pisk flÞden til flÞdeskum. Hak ca. 50 g af chokoladen (gem resten til pynt), og vend det i flÞde- skummet. 3. Fordel rabarberkompotten i 4 portionsglas, og top med hvid chokoladecreme. Drys med resten af den hakkede chokolade, og servér.
PRĂV OGSĂ
: Chokolademandelbund med rabarberskum og bĂŠr