Pocherede pærer
Mad

Pocherede pærer med is og nødder

25. marts 2017
af Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
Pocherede pærer er nemmere, end du tror - og en superlækker dessert. Du kan servere dem som her, med is og kandiserede nødder, men de er også skønne med flødeskum og chokoladesauce.

Pocherede pærer er en af den slags desserter, der lyder mere komplicerede, end de i virkeligheden er. Disse pærer kan du snildt koge om formiddagen, da de skal være kolde ved servering. Så skal du bare anrette dem med is og de kandiserede nødder (som du også laver i god tid) lige inden servering. Opskriften rækker til 2 personer og tager kun 20 min. + køletid.

Du skal bruge:

2 pærer

3 dl vand

100 g sukker + 1 tsk. ekstra

50 g nødder

1 tsk. smør

2 kugler vaniljeis

Prøv også disse pocherede pærer i rødvin - god til ost!

Sådan gør du:

Skræl pærerne og skær bunden fra, så de kan stå. Lav et keglesnit i bunden evt. med spidsen af en aflang kartoffelskræller, så du kan fjerne kernehuset.

Kom vand og sukker i en lille gryde og kog op. Stil pærerne i gryden og lad dem simre i lagen i ca. 8-10 min., alt efter hvor modne pærerne er. Sluk for varmen og lad pærerne køle af i lagen.

Hak nødderne fint og rist dem sprøde på en pande med 1 tsk. sukker og 1 tsk. smør. Lad nødderne køle af og blive sprøde på bagepapir.

Anret pærerne med is og karamelliserede nødder. Du kan også toppe med flødeskum og chokoladesauce.

Få endnu flere dessertopskrifter i dette mundvandsfremkaldende galleri:

10 opskrifter på dejlige desserter

Læs også