Pizza med tomat og mascarpone
Foto: Anders Schønnemann
25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g groft hvedemel
ca. 125 g fint hvedemel
mel til udrulning
ENDVIDERE:
3-4 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, presset
300 g små tomater, halverede
1 bæger mascarpone, 250 g
salt
frisk oregano
sort peber
revet parmesan
Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, groft og fint mel. Ælt dejen smidig - du skal evt. bruge lidt mere mel - og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Forvarm ovnen til 250°, eller så varmt som muligt. Sæt to bageplader i ovnen, så de kan blive varme.
Rør olie og hvidløg sammen.
Del dejen i to, og rul den til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Pensl pizzabundene med olie, krydr med salt, og fordel tomater og små klatter mascarpone på bundene. Læg pizzaerne på varme plader, og bag dem en ad gangen i den brandvarme ovn i 6-12 minutter, afhængigt af ovnen. Top de varme pizzaer med rigeligt frisk oregano, sort peber og revet parmesan, og servér straks.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER