Mad

Pizza med tomat og mascarpone

af Louisa Lorang 23. maj 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er pizza med tomat og mascarpone. Få opskriften her

25 g gær1½ dl lunet vand (ca. 37°)1 tsk. salt½ tsk. sukker2 spsk. olivenolie100 g groft hvedemelca. 125 g fint hvedemelmel til udrulningENDVIDERE:3-4 spsk. olivenolie1 fed hvidløg, presset300 g små tomater, halverede1 bæger mascarpone, 250 gsaltfrisk oreganosort peberrevet parmesanRør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, groft og fint mel. Ælt dejen smidig - du skal evt. bruge lidt mere mel - og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.Forvarm ovnen til 250°, eller så varmt som muligt. Sæt to bageplader i ovnen, så de kan blive varme.Rør olie og hvidløg sammen.Del dejen i to, og rul den til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Pensl pizzabundene med olie, krydr med salt, og fordel tomater og små klatter mascarpone på bundene. Læg pizzaerne på varme plader, og bag dem en ad gangen i den brandvarme ovn i 6-12 minutter, afhængigt af ovnen. Top de varme pizzaer med rigeligt frisk oregano, sort peber og revet parmesan, og servér straks.Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER