Mad
20. juli 2015Pizza med rødbede, gedeost og basilikumolie
Madplan for uge 29: Ugens onsdagsopskrift er pizza med rødbede, gedeost og basilikumolie. Få opskriften her
Af: af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Pizza med rødbede, gedeost og basilikumolie til 4 personer
Den italienske klassiker kan man ikke få nok af, og med rødbede og gedeost bliver pizzaoplevelsen ny og anderledes. Servér evt. en grøn salat som tilbehør. Tid: 30 minutter. Hævetid: 1 time. Ovntid: 25 minutter. DET SKAL DU BRUGE 25 g gær 2½ dl lunkent vand 1 tsk. salt 1 tsk. honning 1 spsk. olivenolie 250 g italiensk hvedemel (tipo 00) ca. 250 g groft durummel FYLD 250 g ricotta 4 spsk. olivenolie 2-3 rødbeder 100 g gedeost 2 spsk. pinjekerner BASILIKUMOLIE 1 potte basilikum 1 dl olivenolieOpskrift - sådan laver du pizza med rødbede, gedeost og basilikumolie
1. Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt salt, honning og olie. Rør de 2 slags mel i, og ælt, til dejen er glat og smidig. Form dejen til en kugle, og snit et kryds på midten. Lad dejen hæve tildækket i 1 time et lunt sted. Rul dejen ud med kagerulle på et meldrysset bord; lav en cirkel, der er så tynd som muligt. Flyt dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir. Tænd ovnen på 225°. 2. Fyld: Smør ricotta på pizzabunden, men lad 1 cm af kanten være fri hele vejen rundt. Pensl kanten med olie. Skræl rødbederne, og skær dem i meget tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Læg dem på pizzaen. Smuldr gedeost udover, og drys med pinjekerner. Bag pizzaen i ovnen, til kanten er gylden, og gedeosten er smeltet. 3. Basilikumolie: Pluk de fleste af bladene af basilikumplanten (gem lidt til fredagens ret), hak dem fint, og rør dem sammen med olie. Dryp pizzaen med basilikumolie lige inden servering.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Ovnkylling med tomat, squash og kartofler - Få opskriften her
Tirsdag: Svinekød i wok med radiser og nudler - Få opskriften her
Torsdag: Bagt torsk og maste kartofler med bacon - Få opskriften her
Fredag: Roastbeef med stegte kartofler og tomat-æble-salat - Få opskriften her