https://imgix.femina.dk/media/c85615853030480db4392568473327f0.jpg
Mad

Pizza med parmaskinke

16. august 2010
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er pizza med parmaskinke. Få opskriften her






25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g groft hvedemel
ca. 150 g fint hvedemel
mel til udrulning
ENDVIDERE:
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
1 dåse hakkede tomater, 400 ml
1 spsk. tørret oregano
1 knsp. sukker
1 pakke parmaskinke, 80 g
1 mozzarellaost, 125 g
100 g rucola
Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, groft og fint mel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Sautér løg og hvidløg i en gryde, uden at det tager farve. Kom 1 dåse hakkede tomater på sammen med tørret oregano og sukker, og lad saucen koge uden låg i 20 minutter under omrøring. Sæt den i køleskabet til afkøling i ca. 20 minutter.
Del dejen i to, og rul den til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 250° eller så varmt som muligt. Sæt to bageplader i ovnen, så de kan blive varme.
Fordel tomatsaucen på de to pizzabunde. Top med parmaskinke og skiver af mozzarella. Bag pizzaerne en ad gangen i ca. 8-12 minutter (alt efter din ovn), til de er sprøde og gyldne.
Top de varme pizzaer med rucola, og servér straks.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/9a8395849b2841ca88f6f0e0fb7d7c9c.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/05c5e46978524926baeda76296297dd5.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/6496507751374885818cebcf3de5135b.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/18abf2bfede348ce84a1f32d1b1e2b62.jpg

Læs også