Mad
25. april 2011

Pizza med mozzarella og tomat

Pizza med mozzarella og tomat kender du helt sikkert godt. Lav den selv - det smager SÅ meget bedre end den du køber!
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/23c9513e7ccf4ca88a86d63edc8c41b0.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Pizza til 2 personer:

25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g rugmel
ca. 125 g fint hvedemel
mel til udrulning

Endvidere:

3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, presset
1 tsk. hakket rosmarin
2 stk. mozzarella a 125 g
100 g mascarpone
200 g små tomater i halve
salt og peber
revet parmesan
100 g rucola
lidt citronsaft

Sådan gør du:

Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, rugmel og hvedemel. Ælt pizza dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Varm to bageplader op i ovnen.
Rør olivenolie og hvidløg sammen, og pensl bundene med olien. Drys med rosmarin. Del mozzarellaerne i grove stykker, og fordel dem på hver pizza. Fordel mascarpone og tomater, og krydr med salt og peber
Bag pizzaerne, én ad gangen, på varme bageplader i den varme ovn i 6-12 minutter afhængigt af ovn, eller til de er gyldne og sprøde. Top din varme pizza med parmesan og rucola vendt med lidt citronsaft. Servér straks.

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.