https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/ugens-madplan/2013/01/1303-madplan/1303-mad-torsdag-copy-2.jpg
Mad

Pitabrød med ricottacreme og røget laks

17. januar 2013
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er grillede pitabrød med ricottacreme og røget laks. Få opskriften her

Super nem pizza-type-mad. Jeg synes, det er skønt med hurtige dage i køkkenet. Det er det, der gør, at vi får lavet så mange hjemmelavede måltider som muligt selv.

Pitabrød til 2 personer:

4 grove pitabrød
lidt olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
salt

Topping:

150 g ricotta
50 g fintrevet parmesan
salt
1 tsk. fintrevet citronskal
100 g røget laks i tynde skiver
100 g rucola
friskkværnet peber
citronsaft og citronbåde

Sådan gør du:

Pensl dine pitabrød med olivenolie, og gril dem på en varm grillpande. Gnid dem med en smule hvidløg, når de er næsten færdige. Krydr med salt.
Rør ricotta med parmesan, og smag til med salt og citronskal. Kom cremen på de varme pitabrød, og top med laks og rucola vendt med citronsaft. Krydr med friskkværnet peber. Servér straks pitabrød med citronbåde til.

Tip: Du kan sagtens eksperimentere med andet slags fyld i dine pitabrød. Kun fantasien sætter grænser.

Læs også