Mad

Pasta med røget laks og blomkålssalat

af Louisa Lorang 13. september 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er pasta med røget laks og blomkålssalat. Få opskriften her

3 spsk. citronsaft1 tsk. fintrevet skal af økologisk citron2 spsk. olivenolie1 tsk. sukker½ blomkål3 spsk. kaperssaltENDVIDERE:250 g frisk pasta, f.eks. fettuccine3 fed hvidløg i tynde skiver1 fennikel i tynde skiver2 bundt dild, hakket150 g røget laks i mindre stykkersalt og peberRør citronsaft, citronskal, olivenolie og sukker sammen. Skær blomkålen i tynde skiver, gerne på mandolinjern, og vend dem med dressingen og kapers. Smag til med salt, og lad det trække indtil servering.Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Gem lidt af kogevandet.Rist hvidløget i lidt olie i en varm stor pande. Kom fenniklen i, og lad den varme med i 2-3 minutter. Kom den kogte pasta og dilden i og evt. en smule kogevand fra pastaen. Tag panden af varmen, og kom stykkerne af den røgede laks i. Smag til med salt og peber.Servér straks pastaen med blomkålssalat ved siden.Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER