Mad
9. februar 2012Pain au chocolat
Forkæl familien med de små, franske lækkerier pain au chocolat, som er en slags minicroissanter. Her er de fyldt med marcipan, chokolade og appelsin.
Af: af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Opskrift på pain au chocolat
(8 små stk.)
1 rulle butterdej, 275 g
25 g mørk chokolade
75 g marcipan
8 tsk. Nutella
skal af 1 usprøjtet appelsin
1 æg til pensling
DRYS;
hasselnøddeflager og flormelis
Sådan laver du pain au chocolat
Rul butterdejen ud, og del den på langs. Del hver halvdel i 4 stykker, så du har 8 i alt. Riv marcipanen, og hak chokoladen, og rør det med Nutella og appelsinskal. Fordel lidt af blandingen på den korte side af hvert stykke dej. Rul stykkerne sammen fra den korte side, og læg rullerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg, og drys med hasselnøddeflager. Bag dem gyldne, midt i en 190° varm ovn i 15-20 minutter. Sigt flormelis over, og servér dem lune.