Mad
28. oktober 2009

Orientalsk rejecocktail

I stedet for den klassiske Thousand Island dressing laver jeg en orientalsk dressing til rejecocktailen med de store tigerrejer. Resultatet er en frisk og mere spændende reje­cocktail.
Af: Lone Kjær
https://imgix.femina.dk/media/4e43d1d76ff14d38875e3efcff68c6a0.jpg

TID: ca. 20 min. Til 4 personer

½ lille kinakål eller iceberg
1 bundt forårsløg
1 agurk
2 avocadoer
Saft af 1 citron
300 g tigerrejer

Dressing:
2 spsk risvinseddike
1 spsk sojasauce
2 tsk sukker
1 tsk frisk revet ingefær

Tilbehør:
200 g groft brød

1. Snit kålen fint. Snit forårsløg. Flæk agurken på langs, fjern kernerne og skær agurken i skiver.

2. Halver avocadoerne, dryp citronsaft over og skær avocadoer i tern.

3. Kom rejerne i en gryde med kogende vand i 1 min. til de ændrer farve. Afdryp og afkøl rejerne.

4. Pisk ingredienserne til dressingen sammen.

5. Fordel kinakål, forårsløg, agurk, avocado og rejer i fire glas. Hæld dressingen over, og server med groft brød.

Energi pr. person 340 kcal.

Fordelt på: protein 24%, kulhydrat 51%, fedt 25%

Prøv flere af Lone Kjærs opskrifter

Læs også