Nemt og hurtigt: Laks i rød karry
Foto: Anders Schønnemann
2 fed hvidløg i tynde skiver
1 løg i både
lidt olie til stegning
1-2 spsk. rød karry
1 tsk. sukker
1 dåse kokosmælk, 400 ml
¼ dl limesaft
½-1 dl vand
1-2 spsk. fiskesauce
300 g (2 stykker) laks i filet, uden skind og ben
1 rød peberfrugt i strimler
100 g sukkerærter i skrå skiver
TILBEHØR:
2 håndfulde plukket koriander
kogte ris, gerne fuldkorns-
limebåde
Sautér hvidløg og løg i lidt olie, uden at det tager farve. Kom karryen ved, og lad det varme op. Tilsæt sukker, kokosmælk, limesaft og vand, og lad det koge op. Læg forsigtigt laksen i karrysaucen sammen med peberfrugt og sukkerærter, og lad det hele simre i 3-5 minutter, evt. under låg, eller til laksen er færdig.
Servér med et drys koriander, kogte ris og limebåde.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER