https://imgix.femina.dk/media/53081f9b33f940da96c6f8841e235738.jpg
Mad

Misosuppe med svampe og kylling

26. januar 2012
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er misosuppe med svampe og kylling. Få opskriften her

Miso er fermenterede sojabønner og ideelt at bruge som en naturlig og sund bouillon. Jeg køber miso i helsekosten, men nu kan du købe det online, f.eks. hos naturesource.dk

2 kyllingebryster
1 l kogende vand
2-3 portobellosvampe
lidt olie til stegning
salt
100 g nudler
2 porrer i tynde skiver
3 gulerødder i skiver
2-3 spsk. mørk miso
(gerne med byg)
lidt kogende vand
soja

Skær kyllingen i strimler, og kom dem i en gryde med kogende vand. Lad dem simre i 6-7 minutter. Skær imens svampene i skiver, og rist dem i olie på en varm pande. Krydr med salt.
Kom nudlerne i gryden med kyllingekødet, og lad dem koge møre, samtidig med at kyllingen bliver gennemtilberedt. Kom porrer og gulerødder med det sidste minut.
Rør misoen ud i lidt kogende vand. Sluk for suppen, og rør den i. Smag til med salt.
Kom svampene i to varme skåle; hæld suppen over, og servér straks.
Opskriften er til 2 personer.

TIP: Jeg rører misoen ud i lidt kogende vand og tilsætter den til sidst, på den måde bevares flest mulige næringsstoffer.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/445193432d70416eafd4831dc58f2a0e.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/c930aa12578f45b6ad7287c253d2a1aa.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/50f26962b51f4ae08046592f17062af9.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/8f7a9f393bc34b998b12d37743c1e768.jpg

Læs også