![https://imgix.femina.dk/media/53081f9b33f940da96c6f8841e235738.jpg](https://imgix.femina.dk/media/53081f9b33f940da96c6f8841e235738.jpg?auto=format,compress&fit=min&fp-x=0.5&fp-y=0.5&ar=414:548)
Misosuppe med svampe og kylling
26. januar 2012Miso er fermenterede sojabønner og ideelt at bruge som en naturlig og sund bouillon. Jeg køber miso i helsekosten, men nu kan du købe det online, f.eks. hos naturesource.dk
2 kyllingebryster
1 l kogende vand
2-3 portobellosvampe
lidt olie til stegning
salt
100 g nudler
2 porrer i tynde skiver
3 gulerødder i skiver
2-3 spsk. mørk miso
(gerne med byg)
lidt kogende vand
soja
Skær kyllingen i strimler, og kom dem i en gryde med kogende vand. Lad dem simre i 6-7 minutter. Skær imens svampene i skiver, og rist dem i olie på en varm pande. Krydr med salt.
Kom nudlerne i gryden med kyllingekødet, og lad dem koge møre, samtidig med at kyllingen bliver gennemtilberedt. Kom porrer og gulerødder med det sidste minut.
Rør misoen ud i lidt kogende vand. Sluk for suppen, og rør den i. Smag til med salt.
Kom svampene i to varme skåle; hæld suppen over, og servér straks.
Opskriften er til 2 personer.
TIP: Jeg rører misoen ud i lidt kogende vand og tilsætter den til sidst, på den måde bevares flest mulige næringsstoffer.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
![https://imgix.femina.dk/legacy/media/445193432d70416eafd4831dc58f2a0e.jpg](https://imgix.femina.dk/legacy/media/445193432d70416eafd4831dc58f2a0e.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=4:3)
![https://imgix.femina.dk/legacy/media/c930aa12578f45b6ad7287c253d2a1aa.jpg](https://imgix.femina.dk/legacy/media/c930aa12578f45b6ad7287c253d2a1aa.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=4:3)
![https://imgix.femina.dk/legacy/media/50f26962b51f4ae08046592f17062af9.jpg](https://imgix.femina.dk/legacy/media/50f26962b51f4ae08046592f17062af9.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=4:3)
![https://imgix.femina.dk/legacy/media/8f7a9f393bc34b998b12d37743c1e768.jpg](https://imgix.femina.dk/legacy/media/8f7a9f393bc34b998b12d37743c1e768.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=4:3)