
Misosuppe med svampe og kylling

Foto: Anders Schønnemann
Miso er fermenterede sojabønner og ideelt at bruge som en naturlig og sund bouillon. Jeg køber miso i helsekosten, men nu kan du købe det online, f.eks. hos naturesource.dk
2 kyllingebryster
1 l kogende vand
2-3 portobellosvampe
lidt olie til stegning
salt
100 g nudler
2 porrer i tynde skiver
3 gulerødder i skiver
2-3 spsk. mørk miso
(gerne med byg)
lidt kogende vand
soja
Skær kyllingen i strimler, og kom dem i en gryde med kogende vand. Lad dem simre i 6-7 minutter. Skær imens svampene i skiver, og rist dem i olie på en varm pande. Krydr med salt.
Kom nudlerne i gryden med kyllingekødet, og lad dem koge møre, samtidig med at kyllingen bliver gennemtilberedt. Kom porrer og gulerødder med det sidste minut.
Rør misoen ud i lidt kogende vand. Sluk for suppen, og rør den i. Smag til med salt.
Kom svampene i to varme skåle; hæld suppen over, og servér straks.
Opskriften er til 2 personer.
TIP: Jeg rører misoen ud i lidt kogende vand og tilsætter den til sidst, på den måde bevares flest mulige næringsstoffer.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER




Læs mere om: