Mad
23. maj 2016

Medaljer med vaniljecreme

Alle har fortjent en medalje, og det vidste bedstemor godt, da hun bagte dem i sit lune køkken i barndommens uendelige sommerferie. Lige meget hvad du er verdensmester i, er det sprøde ydre og det bløde indre den helt rigtige kage at fejre sejren med. Her får du opskriften på medaljer med vaniljecreme
Af: af Kristina Marckmann
medaljer

Foto: Carina Krüger

Medaljer med vaniljecreme

Tid: 35 minutter. Hviletid: 30 minutter. Bagetid: 8 minutter. Antal: 8 små medaljer. DET SKAL DU BRUGE TIL MEDALJER MED VANILJECREME 70 g smør 180 g hvedemel 60 g flormelis 1 spsk. koldt vand
VANILJECREME ½ vaniljestang 2 æggeblommer 1½ dl sødmælk 1 spsk. majsstivelse 4 spsk. sukker 1 dl piskefløde en sprøjtepose GLASUR 200 g flormelis lidt kogende vand 1 spsk. kakao PRØV OGSÅ: Medaljer med rabarbercreme

Opkskrift - sådan laver du medajler med vaniljecreme

1. Skær smørret i tern. Bland mel og flormelis i en skål. Smuldr smørret i melblandingen. Saml dejen med 1 spsk. koldt vand – dejen skal ikke æltes, men bare samles til en glat kugle. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter. 2. VANILJECREME: Flæk vanilje-stangen, og skrab kornene ud af den. Bland æggeblommer, mælk, majsstivelse, sukker og vaniljekorn i en gryde, og pisk det godt sammen. Tilsæt den tomme vaniljestang, når blandingen er pisket sammen. Bring det hele langsomt i kog, og lad det koge i ca. 1 minut til en jævn og glat creme. Lad cremen køle af. Pisk fløden til skum, og vend flødeskummet i den afkølede creme. 3. Tænd ovnen på 200˚. Rul dejen ud, og stik 16 cirkler ud med en udstikker eller et glas. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 8 minutter, til de er gyldne. Afkøl kagerne. 4. GLASUR: Rør 100 g flormelis sammen med lidt kogende vand i en skål til en hvid glasur. Rør de sidste 100 g flormelis sammen med kakao og lidt kogende vand i en anden skål til en mørk glasur. Pynt halvdelen af kagerne med mørk og hvid glasur, og lad den anden halvdel forblive upyntede. 5. Fyld vaniljecremen i en sprøjte-pose, og fordel cremen på de upyntede kager. Læg kagerne sammen med de glasurpyntede kager øverst, og servér straks. PRØV OGSÅ: Rabarberdrømme med hyldeblomstsaft

Læs også