Mad
1. december 2016Marcipan-juletræer med appelsin
Fra alle os til alle jer: Søde, sprøde juletræer af marcipansmåkager. Brug dem som spiselig pynt på julebordet eller som en sød værtindegave. Her får du opskriften på marcipan-juletræer med appelsin
Af: Maja Ambeck Vase
Foto: Columbus Leth.
Marcipan-juletræer med appelsin
Tid: 25 minutter. Køletid: 1 time. Bagetid: 8-10 minuter. Antal: 2 juletræer. DET SKAL DU BRUGE SMÅKAGER 150 g hvedemel 50 g flormelis 100 g marcipan 100 g koldt smør ½ æg ½ tsk. fintrevet usprøjtet appelsinskal PYNT 150 g flormelis 3-4 spsk. vand spiseligt sølvstøv eller flormelis PRØV OGSÅ: Lav selv din egen marcipanOpskrift - sådan laver du marcipan-juletræer med appelsin
1. SMÅKAGER: Hæld mel og flormelis i en skål. Riv marcipanen groft, og rør den i melblandingen. Riv smørret groft på et rivejern, og smuldr det i. Saml dejen med æg, og sæt den i køleskabet i ca. 1 time. Tænd ovnen på 175°. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, og udstik store, mellemstore og små stjerner med kage-udstikkere. Bag stjernerne i ovnen i 8-10 minutter. De mindste skal have kortest tid. Afkøl på en bagerist. 2. PYNT: Rør flormelis og vand til glasur, og pynt småkagerne med glasuren. Læg dem forskudt oven på hinanden, så de danner et juletræ. De største skal nederst, og så bygger du op i en passende højde. Pynt med spiseligt sølvstøv, eller si lidt flormelis over til sidst. PRØV OGSÅ: Peberkager med hvid glasur