Lyserøde kæmpemarengs
Foto: Anders Schønnemann
(10-14 stk.)
3 store æggehvider (eller 2 bægre pasteuriserede)
200 g hvidt sukker
1 nip vaniljepulver eller korn af ½ vaniljestang
160 g meget finthakkede mandler uden skal (mandelmel)
4 tsk. hindbærsirup (se opskrift nedenfor)
+ ekstra sirup
HINDBÆRSIRUP:
(ca. 1½ dl færdig sirup)
¾ dl vand
2½ dl lys rørsukker
150 g friske hindbær
Sirup: Kom vand og sukker i en lille gryde, og lad det småkoge, til det tykner. Kom hindbærrene i, og kog i ca. 5 minutter. Si massen gennem en fin sigte, og lad siruppen blive kold. Hæld den på en fin flaske, der kan lukkes tæt.
Hak mandlerne helt fint (nemmest i blender eller foodprocessor).
Pisk æggehviderne helt luftige. Kom halvdelen af sukkeret i, og pisk igen. Drys resten i, lidt ad gangen, og pisk massen helt stiv (og sej). Vend mandelmel og 2 tsk. hindbærsirup i. Sæt marengsene på en plade med bagepapir, brug store skeer eller en sprøjtepose. Kom lidt tynde striber sirup på overfladen, og "rør" dem forsigtigt rundt med en pind, kødnål eller skaftet af teskeen, så de bliver stribede.
Bag kagerne midt i en 115° varm ovn i 1½-2 timer (alt efter hvor store de er). Lad dem køle af på en rist. Opbevar dem i en kagedåse.
Prøv også:
Lyserøde hindbærmedaljer
Jordbærdrømme