Mad

Lynstegt oksekød med champignoner og østerssauce

af Louisa Lorang 1. december 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er lynstegt oksekød med champignoner og østerssauce. Få opskriften her

Husk IKKE at salte dine ris, når du koger dem, så forkorter du kogetiden - selve wokretten er nemlig super hurtig at lave.250 g champignoner i skiverlidt olie til stegning300 g oksekød i strimler3 fed hvidløg1 spsk. hakket ingefær1-2 tsk. sukker1 dl østerssauceevt. ½-1 dl vand1 bundt forårsløg, snittet TILBEHØR:kogte, grove ris Rist champignonerne gyldne i olie i en varm wok eller på en pande. Tag dem op; varm wokken helt op igen, og steg kødet, evt. i lidt frisk olie. Kom hvidløg og ingefær i wokken, og lad det stege med i ca. ½ minut. Tilsæt sukker og derefter østerssauce, og lad det hele simre i 1 minuts tid. Kom champignonerne på og evt. lidt vand. Tag wokken af varmen. Vend forårsløgene i, og smag til. Servér straks med kogte ris til.Opskriften er til 2 personer.TIP: Retten kan laves både med oksekød, kylling, svin og fast tofuFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER