https://imgix.femina.dk/media/d43b1611e7dd43fb96da0c2350f80c5f.jpg
Mad

Lun salat med parmaskinke, gedeost og figner

17. november 2011
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er lun salat med parmaskinke, gedeost og figner. Få opskriften her

1 dl grønne linser
3 tykke skiver rugbrød
olivenolie
salt
1 pakke parmaskinke, ca. 90 g

ENDVIDERE:
100 g rucola
100 g blød gedeost (er du ikke til gedeost kan du bruge parmesan)
4 friske figner i kvarter
1 skalotteløg
(eller rødløg) i tynde skiver
salt
flydende honning
balsamicoeddike

Skyl linserne, og kom dem i en kasserolle med kogende vand. Kog dem møre under låg i ca. 15 minutter, dræn overskydende vand fra.
Tænd ovnen på 200° (varmluft).
Skær brødet i grove stænger, og dryp dem med olivenolie og salt. Rist dem sprøde i den varme ovn, det tager 8-10 minutter.
Læg skinken på bagepapir på en bageplade, og rist den sprød i den varme ovn, det tager 5-7 minutter.
Vend rucolaen med varme linser, sprød skinke, stykker af gedeost, figner og løg, og krydr med salt og rigeligt honning og eddike.
Servér straks med sprøde rugbrødscroutoner til.
Opskriften er til 2 personer.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/81e7bc1e95b74848a6dda3c59c629286.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/c48808a63e684252b1287b572a6d4fac.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/94595c0e7feb46a7910c5f0b9e982d72.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/a9475e4e09d04625a5c13728a1860a36.jpg

Læs også