Mad
21. februar 2011Laksefrikadeller
Lav en grundfars af fisk eller skaldyr og kom forskelligt fyld i. Servér kartofler, rugbrød, pasta eller ris til – gerne fulgt af remoulade, pickles, stuvede grøntsager, tomatsauce eller salat.
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
foto: Bjørn Jakobsen
Fantastiske fiskefrikadeller
Prøv en af disse lækre varianter:
Grundopskrift på
fiskefrikadeller
Fiskefrikadeller med
røget laks og asparges
Laksefrikadeller
Det skal du bruge:
250 g laksefilet uden det mørke kød, der sidder ved skindet
Salt, peber
1-2 forårsløg
1 stilk citrongræs
Lidt persille
1 æggehvide
1 tsk mel
Lidt mælk
Smør og olie til stegning
Kom fisken i foodprocessoren med salt og peber og hak sammen.
Tilsæt forårsløg, 1 lille tsk finthakket citrongræs, persille, æggehvide og mel og kør farsen sammen.
Tilsæt så meget mælk, at konsistensen er passende.
Form og steg frikadellerne i olie og smør på en pande.