

Kylling og tomat i garam masala
7. maj 2013Kylling og tomat i garam masala til 2 personer (Slowfood)
Ingredienser:
300 g kikærter sat i blødnatten over3-4 hele kyllingelårolie til stegning1 løg, hakket2 fed hvidløg, hakkede2 spsk. hakket ingefær1 spsk. garam masala1 spsk. smør1 dåse hakkede tomater, 400 mlca. 2 dl kogevand fra kikærterne200 g små tomater100 g babyspinat200 g græsk yoghurt 10 %salt
Tilbehør:lune naanbrødmangochutney
Opskrift - Sådan laver du kylling og tomat i garam masala:
1. Skyl kikærterne, og kog dem møre i usaltet vand. Dræn vandet fra, men gem det.Gem ¹⁄3af kikærterne (gerne i noget af kogevandet) i køleskab til torsdag.
2. Del lårene på midten. Brun dem i lidt olie i en stor gryde. Kom løg, hvidløg, ingefær, garam masala og smør i gryden, og lad det varme med kort. Tilsæt hakkede tomater, og lad kyllingen simre i 20-25 minutter, eller til den er gennemtilberedt.
3. Tilsæt kogevand fra kikærterne undervejs, så retten ikke bliver for tør. Kom små tomater i, og lad dem koge med i 1-2 minutter. Tilsæt kikærter og spinat, og lad det hele bare lige varme op. Tilsæt til sidst yoghurt, og varm kort op. Smag til med salt, og servér straks med naanbrød og chutney til.
TIP: Du kan også bruge 1 hel kylling til retten. Tilsæt lidt flere grøntsager og ekstra vand.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Hotdog a la completo - Få opskriften herTirsdag: Ærtesuppe med pocherede æg - Få opskriften her
Torsdag: Lammehakkebøffer med kikærte-yoghurt - Få opskriften her
Fredag: Pasta med kammuslinger og asparges - Få opskriften her
Læs også
