Mad

Kylling og tomat i garam masala

7. maj 2013
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er kylling og tomat i garam masala. Få opskriften her

Kylling og tomat i garam masala til 2 personer (Slowfood)

Ingredienser:

300 g kikærter sat i blødnatten over3-4 hele kyllingelårolie til stegning1 løg, hakket2 fed hvidløg, hakkede2 spsk. hakket ingefær1 spsk. garam masala1 spsk. smør1 dåse hakkede tomater, 400 mlca. 2 dl kogevand fra kikærterne200 g små tomater100 g babyspinat200 g græsk yoghurt 10 %salt

Tilbehør:lune naanbrødmangochutney

Opskrift - Sådan laver du kylling og tomat i garam masala:

1. Skyl kikærterne, og kog dem møre i usaltet vand. Dræn vandet fra, men gem det.Gem ¹⁄3af kikærterne (gerne i noget af kogevandet) i køleskab til torsdag.

2. Del lårene på midten. Brun dem i lidt olie i en stor gryde. Kom løg, hvidløg, ingefær, garam masala og smør i gryden, og lad det varme med kort. Tilsæt hakkede tomater, og lad kyllingen simre i 20-25 minutter, eller til den er gennemtilberedt.

3. Tilsæt kogevand fra kikærterne undervejs, så retten ikke bliver for tør. Kom små tomater i, og lad dem koge med i 1-2 minutter. Tilsæt kikærter og spinat, og lad det hele bare lige varme op. Tilsæt til sidst yoghurt, og varm kort op. Smag til med salt, og servér straks med naanbrød og chutney til.

TIP: Du kan også bruge 1 hel kylling til retten. Tilsæt lidt flere grøntsager og ekstra vand.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Hotdog a la completo - Få opskriften her

Tirsdag: Ærtesuppe med pocherede æg - Få opskriften her

Torsdag: Lammehakkebøffer med kikærte-yoghurt - Få opskriften her

Fredag: Pasta med kammuslinger og asparges - Få opskriften her