https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/ugens-madplan/2012/09/1236-madplan/1236-mad-mandag-copy-2.jpg
Mad

Kylling med salsa romesco

6. september 2012
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er kylling med salsa romesco. Få opskriften her

SALSA ROMESCO:
lidt olivenolie
2 røde peberfrugter
1 rød chilipeber
2 tomater
¼ fed hvidløg
50 g smuttede mandler
½ dl olivenolie
salt
1-2 spsk. citronsaft

ENDVIDERE:
2 kyllingebryster, gerne med skind
lidt olie til stegning
salt

TILBEHØR:
500 g kogte kartofler
olie
salt
lidt persille
blandet salat

Sæt peberfrugter, chilipeber og tomater (skær et kryds i bunden) på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med lidt olie, og bag dem ved 200° med grillen tændt i ca. 10 minutter, til de er mørke. Lad dem køle lidt af, og pil skindet af det hele. Kassér frøene fra peberfrugterne, samt evt. lidt chilifrø, så salsaen ikke bliver for stærk. Del tomaterne, og fjern kernerne.
Blend grøntsager, hvidløg og mandler i en foodprocessor/minihakker. Tilsæt olie, og smag til med salt og citron. Sæt salsaen koldt indtil brug.
Gennemsteg kyllingen i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt.
Rist kartoflerne i lidt olie. Krydr med salt, og vend med persille.
Servér kyllingen med salsa, kartofler og salat til.
Opskriften er til 2 personer

TIP: Salsaen kan holde sig et par dage i køleskab.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/404d8b44d31042c5b0339c0821e90fe3.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/14fcddebefa34966aa58eb30951c0770.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/fcbafd6084e54af5a92ff2819050aff2.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/6eebb1812aee4b788bcf45964dc2b560.jpg

Læs også