Mad

Kylling med salsa romesco

af Louisa Lorang 6. september 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er kylling med salsa romesco. Få opskriften her

SALSA ROMESCO:lidt olivenolie2 røde peberfrugter1 rød chilipeber2 tomater¼ fed hvidløg50 g smuttede mandler½ dl olivenoliesalt1-2 spsk. citronsaftENDVIDERE:2 kyllingebryster, gerne med skindlidt olie til stegningsaltTILBEHØR:500 g kogte kartofleroliesaltlidt persilleblandet salatSæt peberfrugter, chilipeber og tomater (skær et kryds i bunden) på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med lidt olie, og bag dem ved 200° med grillen tændt i ca. 10 minutter, til de er mørke. Lad dem køle lidt af, og pil skindet af det hele. Kassér frøene fra peberfrugterne, samt evt. lidt chilifrø, så salsaen ikke bliver for stærk. Del tomaterne, og fjern kernerne.Blend grøntsager, hvidløg og mandler i en foodprocessor/minihakker. Tilsæt olie, og smag til med salt og citron. Sæt salsaen koldt indtil brug.Gennemsteg kyllingen i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt.Rist kartoflerne i lidt olie. Krydr med salt, og vend med persille.Servér kyllingen med salsa, kartofler og salat til. Opskriften er til 2 personerTIP: Salsaen kan holde sig et par dage i køleskab.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER