
Kylling i kokossuppe med ris og pak choy

Foto: Line Falck
Kylling i kokossuppe med ris og pak choy til 4 personer
Pak choy, bok-choi eller pak choi? Det kan staves pÄ mange mÄder, men uanset stavemÄden er der tale om en delikat asiatisk kÄltype.
Tid: 40 minutter.
DET SKAL DU BRUGE1 skalottelĂžg
1 fed hvidlĂžg
5 cm frisk ingefĂŠr
1 frisk rĂžd chili
250 g champignoner
1 spsk. olie til stegning
6 dl misobouillon (eller hĂžnsebouillon)
400 g kyllingebrystfilet
1 dÄse kokosmÊlk, 400 ml
STEGT PAK CHOY3 pak choy
1 bundt forÄrslÞg
2 spsk. sesamfrĂž
olie til stegning
TILBEHĂR4 dl ris
Opskrift - sÄdan laver du kylling i kokossuppe med ris og pak choy
1. Pil og hak lĂžg og hvidlĂžg fint. Skyl ingefĂŠr og chili, og hak begge dele fint. Rens champignonerne, og skĂŠr dem i kvarter. Steg lĂžg, hvidlĂžg, ingefĂŠr og chili i olie i en gryde i 3 minutter. TilsĂŠt champignoner, og steg ved hĂžj varme, til svampene falder sammen. TilsĂŠt bouillon, og bring gryden i kog. Skru ned, og lad suppen koge svagt. SkĂŠr kyllingfilet i mindre stykker, og lad dem koge med i suppen i ca. 10 minutter. TilsĂŠt kokosmĂŠlk, og kog ved svag varme i yderligere 10 minutter.
2. TilbehÞr: Kog risene efter anvisningen pÄ pakken.
3. Stegt pak choy: Skyl pak choy, og skÊr dem i kvarter. Rens forÄrslÞg, og skÊr dem i mindre stykker. Steg pak choy, forÄrslÞg og sesamfrÞ i olie pÄ en pande ved hÞj varme i 5 minutter, til pak choy falder sammen. Servér suppen med kogte ris og stegt pak choy til.
TIP:Hvis du ikke kan fÄ fat pÄ pak choy, kan du erstatte det med spidskÄl
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Onsdag: Skinkeschnitzler med gratinerede portobellosvampe - fÄ opskriften her
