Mad
7. januar 2016

Krydret thaisuppe med kylling og lime

Når kyllingen tilberedes ved lav temperatur, bevarer kødet sin saftighed og får en fyldig smag. Her får du opskriften på en krydret thaisuppe med kylling og lime
Af: af Marie Melchior
thaisuppe

Foto: Line Falck

Krydret thaisuppe med kylling og lime til 4 personer

Tid: 20 minutter. Kogetid: 25 minutter DET SKAL DU BRUGE TIL THAISUPPE 500 g kyllingebrystfilet 2 spsk. rød karrypasta ½ dl vand 5 dl kyllingebouillon 4 dl kokosmælk skal og saft af 2 usprøjtede limefrugter 250 g sugarsnap-ærter 4 gulerødder 250 g nudler TIL SERVERING 1 bundt koriander 1 usprøjtet limefrugt PRØV OGSÅ: Er du vil med thaimad? Så vil et godt alternativ til thaisuppe være thai-okse-salat med mandler og chilidressing. Få opskriften her

Opskrift - sådan laver du krydret thaisuppe med kylling og lime

1. Thaisuppe: Skær kyllingefileterne i mindre stykker, og stil dem til side. Bring karrypasta og vand i kog i en gryde; tilsæt bouillon, og lad det koge i 10 minutter ved høj varme. Skru ned for varmen, og hæld kokosmælk i. Vend kyllingestykkerne i gryden, og lad det simre ved svag varme i 10 minutter. Tilsæt fintrevet limeskal og friskpresset limesaft. Skyl ærterne. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver. Bland ærter, gulerødsskiver og nudler i suppen, og lad det koge i ca. 6 minutter, til nudlerne er møre. 2. Servering: Pluk korianderen, og skær limefrugten i både. Servér suppen rygende varm med koriander, og dryp med limesaft.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Citronmarineret lyssej med stegte grøntsager - Få opskriften her

Onsdag: Gratin med rosenkål, bacon og cremet ostesauce - Få opskriften her

Torsdag: Kalveschnitzler og tabouleh med grønkål, granatæble og mynte - Få opskriften her

Fredag: Tatarbøffer med bagte rødbeder, sprøde kartofler og spinatsalat - Få opskriften her

Læs også