Krydret rødkål
Foto Betina Hastoft
Opskriften rækker til 4 personer. Det tager 15 minutter + kogetid at lave krydret rødkål
Prøv også en lækker julesalat med rødkål, fennikel og appelsin
Ingredienser til krydret rødkål
1 rødkål
2 spsk smør
1 spsk olivenolie
1 appelsin
1½ dl balsamicoeddike
1 dl rørsukker
2-3 kanelstænger
1-2 stjerneanis
180 g tørrede bær, tranebær, kirsebær, blåbær
Sådan gør du
Fjern stokken og snit rødkålen fint. Kom den i en stor gryde med smør og olivenolie og steg den under omrøring i et par min.
Skræl appelsinen helt ind til kødet og fileter appelsinkødet over en skål, så saften opsamles.
Tilsæt resten af ingredienserne på nær appelsinkødet og lad det simre ved svag varme i 20-25 min. Smag evt. til med sukker.
Anret kålen med appelsinstykker og server eventuelt til flæskesteg, and eller kogt skinke.
Danske nationalretter - få opskrifterne her!