Mad
27. oktober 2015

Krydret æblegløgg med mandler og tranebær

Denne æblegløgg er uden alkohol, så her kan børnene også være med.
Af: Inge Skovdal
æblegløgg

Krydret æblegløgg med mandler og tranebær

Tid: 15 minutter. Trækketid: Mindst 2 timer, gerne længere. Mængde: 6 glas DET SKAL DU BRUGE TIL KRYDRET ÆBLEGLØGG MED MANDLER OG TRANEBÆR: 1 usprøjtet citron 1 l æblemost ½ l ginger ale ½ dl rørsukker 2 kanelstænger 4 kardemommekapsler 4 hele nelliker 2 stjerneanis TIL SERVERING: 2 æbler ​50 g mandelsplitter 50 g tørrede tranebær Opskrift - sådan laver du krydret æbleglægg med mandler og tranebær: Skyl citronen, og skær den i skiver. Læg skiverne i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Varm blandingen op til kogepunktet, og tag gryden af varmen. Lad gløggen trække i gryden i mindst 2 timer. Si gløggen, og hæld den tilbage i gryden. Servering: Skyl æblerne, og skær dem i små tern uden kernehus. Bland æbletern, mandelsplitter og tranebær i den afkølede gløgg. Varm igen gløggen op i gryden, til den er rygende varm, men uden at den koger. Servér din æblegløgg varmefaste glas. Kunne du lige vores æblegløgg? Så prøv også vores andre opskrifter på lækker julegløgg

Læs også