Mad
11. juni 2012

Krydderolie med timian og chili

Lav din egen krydderolie til marinader, salat eller til at pensle på grillmaden. Brug en god, kraftig timian, f.eks. ”Kompakt-timian”, som har stive, let træagtige stængler, det ser flot ud i flasken. Put dem i en god mild olie sammen med hele tørrede krydderier som chili og den sødlige allehånde
Af: Susanne Palmqvist
https://imgix.femina.dk/media/3437f53b83ee47f2b4906ed4ae0959a1.jpg

Foto: Anders Schønnemann











Husk at skolde og tørre timianen, så der ikke kommer jordbakterier med ned i olien.

2 flotte kviste timian, f.eks. "Kompakt-timian"
ca. ½ l god olivenolie
4-5 små tørrede chilier
6-8 hele allehånde
evt. lidt hele sorte eller hvide peberkorn

Dyp de friske timianstilke i kogende vand, og dup dem helt tørre i et rent viskestykke. Put dem ned i en ren flaske (brug en skoldet pincet) sammen med de tørrede krydderier. Hæld olie over, så det hele er dækket, og sæt prop på. Lad olien stå i 1-2 uger. Si krydderierne fra, hvis du ikke vil have olien for stærk, eller lad dem blive i. Lad ikke flasken stå i direkte sollys.

Kartoffelpandekager med røget laks

https://imgix.femina.dk/legacy/media/dff557496ba24a3a8ef885cb697b5f62.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/9e4bd514300241d3ac14627b42b23e5e.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/0ff1799f47b34135b53518d23c84c568.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/eb93916d5bd04ad0bc5d9a282885d812.jpg
Hovedretter - til
hverdag og fest
Dejlige desserter og
skønne kager
Madplan til hele
ugen
Køb dit køkkenudstyri feminashoppen.dk (link fjernet)

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.