Mad

Kartoffelpizza med sprød salat

af Louisa Lorang 22. august 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er kartoffelpizza med sprød salat. Få opskriften her

Kartoffelpizza ingredienser

25 g gær1½ dl lunet vand (ca. 37°)1 tsk. salt½ tsk. sukker2 spsk. olivenolie100 g rugmelca. 125 g hvedemelmel til udrulning

Salat:

2 gulerødder1 fennikel50 g blandet salatsalt og peberolie og eddike

Endvidere:

3 spsk. olivenolie1 fed hvidløg, presset1 tsk. hakket rosmarin1 rødløg i tynde skiver2 mozzarellaer a 125 g1 bagekartoffel i ultra tynde skiverolivenolie

Sådan gør du:

Dejen til kartoffelpizza laves ved at røre gæren i det lune vand og tilsætte salt, sukker, olie, rugmel og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.Del dejen i to, og rul den ud til to kartoffelpizza på hver sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Varm to bageplader op i ovnen.Skær imens gulerødder og fennikel i super tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Opbevar dem i iskoldt vand, indtil de skal bruges. Vend grøntsagerne med salat, salt, peber, olie og eddike lige inden servering.Rør olivenolie og hvidløg sammen, og pensl bundene med olien. Drys med rosmarin, og fordel rødløget. Del mozzarellaerne i grove stykker, og fordel dem på pizzaerne. Fordel kartoffelskiverne. Dryp med mere olivenolie, og krydr med salt og peber.Put din kartoffelpizza i ovnen og læg den på varme bageplader, én af gangen, i 6-12 minutter til de er gyldne og sprøde. Servér straks med salat til.Opskriften er til 2 personer.