kartoffelpizza

Kartoffelpizza - let forårsmad

8. marts 2010
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
En skøn kartoffelpizza er perfekt forårsmad, når det skal være let og lækkert

Det lysner i vejret, humøret ryger lige en tak op, og snart er foråret med al sin spirende frodighed, blomster og lys på vej til os igen. Skal de tunge vinterretter skiftes ud med lidt lettere forårsmad, er der intet skønnere end en lækker og smagfuld kartoffelpizza med sprød bund og lækkert fyld. I denne udgave bruger vi en frisk bøffelmozzarella, en god jomfruolivenolie, krydret oregano og lidt skarp hvidløg til at give smag. Men du bestemmer naturligvis helt selv, hvilket fyld du har lyst til at putte på din kartoffelpizza, alt efter hvad dine smagsløg har lyst til.

Her får du opskriften på en rigtig god kartoffelpizza af slagsen. Dejen tager naturligvis lidt tid at lave, da den skal stå til hævning, men når først du har forberedt bunden, går resten som en leg. Og en hjemmebagt bund smager så meget bedre end en færdiglavet! Er du i tidsnød, kan du dog købe en færdig af slagsen - de fås i de fleste supermarkeder.

Opskrift på kartoffelpizza

Du skal bruge:

25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. ekstrajomfruolivenolie
100 g groft hvedemel
ca. 125 g fint hvedemel
mel til udrulning

LÆS OGSÅ: Opskrift på kartoffelpizza med sprød salat

Det skal du også bruge til kartoffelpizza:
½ dl ekstrajomfruolivenolie
2 fed hvidløg, pressede
1 bagekartoffel i ultra tynde skiver
2 stk. bøffelmozzarella (a 125 g)
flagesalt
frisk oregano
TILBEHØR:
100 g blandet salat
50 g semitørrede tomater i olie
salt

Prøv også: Kartoffelpizza med spinat og pancetta

Sådan laver du kartoffelpizza:

Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, groft mel og hvedemel. Ælt dejen til din kartoffelpizza smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Del dejen i to, og rul den til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Sæt to bageplader til opvarmning i ovnen.
Rør olien med hvidløg, og vend kartoffelskiverne i olien. Skær mozzarellaen i skiver, og fordel dem på pizzabundene. Kom kartoffelskiver på, og pensl bundene med resten af olien. Drys med salt, og bag kartoffelpizzaerne en ad gangen på varme plader i den varme ovn i 10-15 minutter. Top kartoffelpizzaerne med plukket oregano, når de kommer ud.
Vend salaten med semitørrede tomater og den olie, der hænger ved, og smag til med salt. Servér de brandvarme kartoffelpizzaer med salat. Velbekomme!

Opskriften på kartoffelpizza er til 2 personer