Mad
19. oktober 2013Karamel-smørepålæg
Det er supernemt at lave dit eget karamel-smørepålæg. Server det opvarmet til desserter eller brug det som pålæg på morgenbordet
Af: Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
TID: 25 MIN
Det skal du bruge
1½ dl piskefløde
75 g lys sirup
75 g smør
100 g sukker
Bag en sød og blød karamelkage med flødeostetopping og guldkaramel på toppen
Så nemt er det
Hæld piskefløde, sirup, smør og sukker i en gryde, og varm op under omrøring. Lad det småkoge ca. 15 min. Rør i det undervejs.
Hæld det i et glas, og afkøl det.
Server dit hjemmelavede karamel-smørepålæg til brød eller opvarmet som tilbehør til desserter. Opbevar karamel-smørepålægget ved stuetemperatur i op til en uge. I køleskabet kan det holde sig i flere uger, men bør tages ud i god tid inden brug for at have en blød konsistens.
Forkæl den søde tand med hjemmelavede karameller. Få opskriften her