Mad
24. oktober 2008

Julesalat med varmrøget laks og urteflødeost - lækkert bud på årets julemad!

Julesalat med varmrøget laks og urteflødeost er et godt bud på julemad til julefrokosten - find opskrifterne her!
Af: Lynn Andersen
Julemad - julesalat på tallerken

Julesalat til julefrokosten

Tid: 30 min.

Det skal du bruge til julesalat med varmrøget laks og urteflødeost

200 g flødeost
1 bdt dild, finthakket
2 forårsløg, finthakkede
2 tsk revet, ubehandlet citronskal
4 stykker julesalat
2-300 g varmrøget laks
1 bdt dild, klippet i små stykker

Prøv også: Vaniljebagte rodfrugter som tilbehør til din julemad

Sådan laver du julesalat med varmrøget laks og urteflødeost

Rør flødeosten med dild, forårsløg og citronskal. Smag til med peber og sæt den på køl (kan laves 2 dage i forvejen).
Del julesalaterne i blade, skyl og tør dem og kom 1 tsk af osteblandingen på hver. Top med et lille stykke laks og en dildkvist. Anret de fyldte blade på et fad, dæk dem til og stil dem i køleskabet indtil serveringen (kan laves 6 timer i forvejen).

Udover julesalat, så prøv også: Moderne tilbehør til din julemad - julechutney

Se også andre lækre juleopskrifter i her i vores galleri

Læs mere om:

Læs også